Tarieven KidzEiland BSO

De peuterspeelzaal is
vaak minder duur dan gedacht!

  • Werken u en uw partner? Dan komt u in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, dit is een tegemoetkoming in de kosten die u ontvangt van de Belastingdienst. U betaalt in 2024 het vaste uurtarief van € 10,65 maar hier krijgt u altijd een groot gedeelte van terug van de belastingdienst. Welk deel? Dat is afhankelijk van uw inkomen.
  • Werkt één van jullie? Of is er een andere reden dat u niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag? Dan komt u in aanmerking voor subsidie van de gemeente. Het uurtarief is dan afhankelijk van uw inkomen.
    Indien u in de bijstand zit dan betaalt u geen kosten.

U berekend zelf de uurprijs eenvoudig maar u kunt ook vrijblijvend contact op nemen met ons om dit voor u te laten berekenen.

Vragen?

Komt u in aanmerking voor kinderopvangtoeslag?

Twee werkende ouders hebben altijd recht op kinderopvangtoeslag. Dan krijgt u per maand een factuur met daarop het héle maandbedrag. U kunt kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. U krijgt dan maandelijks een bedrag terug van de belastingdienst. De hoogte hiervan is geheel afhankelijk van uw verzamelinkomen.

Ik kom niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, en nu?

Dan heeft de gemeente een regeling waar u gebruik van kunt maken. U moet dan bij ons inkomensverklaring afgeven. Deze wordt verstrekt door de belastingdienst. U  betaalt dan aan ons een ouderbijdrage die inkomensafhankelijk is (zie hierboven). Maandelijks ontvangt u een factuur voor alleen de ouderbijdrage. Het gedeelte wat de gemeente voor u gaat betalen, factureren wij naar de gemeente. U heeft hier geen omkijken naar.

Mijn kind heeft een VVE indicatie en nu?

Dan betaalt de gemeente het volledige derde en vierde dagdeel van uw peuter. Alleen het eerste en tweede dagdeel moeten door u betaald worden, op de manier zoals hierboven beschreven is.

Hoe kom ik aan een inkomensverklaring?

U kunt via de Belastingdienst een inkomensverklaring opvragen voorafgaand aan het lopende jaar. Meer weten over de inkomensverklaring of direct een verklaring opvragen? Klik hier.

Heb ik als ZZP'er ook recht op kinderopvangtoeslag?

Ja ook als zzp’er heeft u recht op kinderopvangtoeslag. De kinderopvangtoeslag is gebaseerd op het aantal arbeidsuren. Bij een zzp’er worden hiermee de uren bedoeld die de zzp’er in zijn of haar onderneming steekt. Deze uren moeten wel ‘zichtbaar’ zijn. Het is dus belangrijk dat u deze uren zichtbaar maakt door een urenadministratie bij te houden.

Zoals gezegd wordt de kinderopvangtoeslag berekend op basis van uw arbeidsuren. Voor ondernemers zijn dat de uren die u in uw bedrijf steekt. Uren die door de Belastingdienst gezien worden als arbeidsuren:

  • Uren die u factureert aan klanten opdrachtgevers.
  • Uren die u besteedt aan administratie.
  • Uren die u besteedt aan acquisitie, marketing, sales en netwerken.
  • Uren die u besteedt aan het volgen van cursussen, opleidingen of trainingen voor je bedrijf.

Let op: reistijd voor woon- en werkverkeer mag u niet rekenen als arbeidsuren.

Neem gerust contact met ons op om samen te kijken wat u netto kwijt bent aan de peuterspeelzaal.

Opzeggen moet dat? En hoe doe ik dat?

Uw peuter wordt automatisch uitgeschreven als hij of zij 4 jaar wordt. U hoeft hiervoor niks te doen.

Wilt u eerder stoppen? De opzegtermijn is één maand. Geef dit door aan de administratie.

Wilt u langer blijven? Dat kan vaak wel, neem hiervoor even contact op met de administratie.

Ontvangt u kinderopvangtoeslag? Vergeet deze dan niet stop te zetten!

Betaal ik elke maand hetzelfde bedrag?

U gaat 10 maanden per jaar hetzelfde betalen. Dit zijn de uren per week, keer 40 schoolweken delen door 10 maanden. In de maanden juli en augustus betaalt u geen ouderbijdrage.

Mijn kind wordt halverwege de maand 4 jaar, moet ik dat de hele maand betalen?

De eerste en de laatste maand dat uw peuter op de peuterspeelzaal zit betaalt u naar rato.