Image Alt

Peuterbos

Peuterbos

Welkom bij peuterspeelzaal Peuterbos!

De locaties heeft 2 peuterspeelzalen. Onze peuterspeelzaal zit naast de basisschool. In ons lokaal is ook de BSO, dat is voor de kinderen die doorstromen naar de basisschool en naar de BSO gaan, herkenbaar en veilig. Een aantal juffen werken ook op de BSO wat zorgt voor herkenbaarheid.

Ons belangrijkste doel is dat een peuter zich veilig en vertrouwd voelt. Van daar uit gaan we verder. Ook kijken we naar de samenstelling van de groep en passen hier dan dagelijks onze activiteiten op aan. Soms vraagt een groep om wat meer begeleiding tijdens het spelen (sociaal-emotionele ontwikkeling) of zijn er kinderen in de groep die meer uitdaging nodig hebben(cognitieve ontwikkeling).

 

Dagindeling

Als de kinderen binnen komen gaan we vrij spelen. Als alle kinderen binnen zijn gaan we in de kring. We zingen ons ‘goede morgen’ liedje, we kijken of alle kinderen er zijn en welke dag het is.

Daarna gaan we vrij spelen. Tijdens het vrij spelen is er ruimte om in een kleine groep een activiteit te doen of juist 1 op 1 met een kind iets te doen. Na het vrij spelen gaan we opruimen en gaan we aan tafel wat eten en drinken.

Als alles is opgeruimd gaan we aan tafel om wat te eten en drinken en daarna lekker naar buiten. We lezen nog een boekje met elkaar en sluiten de ochtend af met een kring.

Adres

Telefoon

06 – 17 26 49 65 Peuterbos 1

06 – 86 81 60 61 Peuterbos 2

Openingstijden

8.20 – 12.20 uur

(inloop van 8.20 – 8.35 uur, ophalen om 12.20 uur)

Openingsdagen

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

LRK

126618598