Image Alt

Klein Duumpie

Klein Duumpie

Welkom bij peuterspeelzaal Klein Duumpie!

Het fijne aan onze locatie is dat we veel ruimte hebben. We hebben een gang waar een binnen glijbaan staat en een boot en in de andere ruimte vindt je verschillende hoeken. Ook het buitenplein biedt veel speelmogelijkheden en ruimte voor de kinderen.

We zijn trots dat we een VVE locatie mogen zijn, zodat we ook de kinderen met een achterstand extra ondersteuning kunnen bieden in hun ontwikkeling. Door de dag heen maken we ook gebruik van gebarentaal. Dit stimuleert de taalontwikkeling.

Dagindeling

Als alle kinderen binnen zijn gaan we in de kring. We zingen ons ‘goede morgen’ liedje, we kijken of alle kinderen er zijn en welke dag het is.

Daarna gaan we een activiteit doen. Soms doen we het met alle kinderen en soms mag in kleine groepjes. Als we in kleine groepjes de activiteit doen, dan kunnen de andere kinderen vrij spelen Als het helpend handje het belletje rinkelt, gaan we opruimen.

Als alles is opgeruimd gaan we aan tafel om te eten en te drinken. We zingen een liedje en de juf rijdt met het ‘helpende handje’ de olifant naar binnen waar alle tasjes van de kinderen aan hangen. De kinderen proberen zelf hun doosje en beker uit de tas te halen. Dit stimuleert de zelfstandigheid, maar ook het leren vragen om hulp als dat nodig is.

Na het eten en drinken gaan we een activiteit doen. Dit kan een boek lezen of een beweegspel doen. Daarna gaan we naar buiten. We sluiten de ochtend af in de kring.

 

“De peuterspeelzaal in Stellendam is echt een fijn schooltje voor de peuters. De juffen zijn super betrokken en ‘zijn’ er voor de kindjes. Het is echt een fijne plek om je kindjes te laten wennen aan de basisschool periode die eraan komt. de juffen zetten zich in voor een fijn en veilig speel klimaat en denken altijd mee als je vragen hebt rondom de fase waar je kindje in zit. je kunt altijd vragen stellen, de juffen hebben een fijne vriendelijke open houding en doen er alles aan om goed in te schatten wat je kind nodig heeft. Ze bouwen heel graag een band op met de kinderen en van daaruit zien ze veel ontwikkelingen en eventuele extra aandachtspunten. Dat maakt dat wij de peuterspeelzaal in Stellendam echt een fijne plek vinden voor onze kinderen.”

Adres

Telefoon

06 – 86 82 04 69

Openingstijden

8.15 – 12.15 uur

(inloop van 8.15 – 8.30 uur, ophalen om 12.15 uur)

Openingsdagen

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag

LRK

149311412