Het Kabouterhuis

Welkom bij peuterspeelzaal Het Kabouterhuis!

De naam ¨kabouterhuis¨ brengt in de sfeer die wij met elkaar belangrijk vinden: een knusse, sfeervolle, veilige, warme plek, om vanuit die basis te kunnen ontwikkelen. De speelhoeken worden aangepast aan het thema zodat de kinderen spelenderwijs kunnen leren binnen een thema. Met elkaar zijn we continue op zoek hoe we onze ruimte nog uitdagender en gezelliger kunnen maken.

 

Dagindeling

Als alle kinderen binnen zijn, beginnen we in de kring. Samen met de kinderen kijken we of alle kinderen er zijn, welke dag het is en wat we gaan doen vandaag. Daarna gaan we vrij spelen. Kinderen mogen zelf kiezen waar ze mee spelen. De juffen spelen mee en verrijken het spel door woorden te geven aan het spel of een nieuw voorwerp in te voegen. Aan het einde van het vrij spelen eten we in de kring een koekje en luisteren we ondertussen naar een verhaal. Daarna gaan we opruimen, plassen en luiers verschonen. Daarna gaan we aan tafel wat eten en drinken. Na het eten en drinken doen we een activiteit, dit kan een kringspelletje zijn, knutselen, beweegactiviteit of wordt er een feestje gevierd als er iemand jarig is geweest.
Tot slot spelen we buiten en sluiten we de ochtend af in een kring.

 

“Het Kabouterhuis is voor onze dochter een heerlijke plek om te spelen, groeien en ontwikkelen. De lieve juffen van Kabouterhuis begroeten iedere morgen met veel enthousiasme alle kinderen. Vanaf de eerste dag voelde onze dochter zich hier thuis en veilig, ze kan er echt zichzelf zijn. De juffen hebben een open houding wat prettig is voor alle kindjes. Er is veel ruimte om te ontdekken, zowel fysiek als cognitief, maar er zijn ook duidelijke grenzen waardoor onze dochter leert hoe ze met andere kindjes kan spelen, delen en omgaan. Het Kabouterhuis is niet alleen voor onze dochter een fijne plek, maar ook voor ons als ouders. We kunnen er met al onze vragen terecht en de juffen denken mee in onze opvoedingsvragen waar nodig. We zijn dankbaar voor de fijne plek die het Kabouterhuis voor ons is.”

Adres

Telefoon

06 – 86 82 04 72

Openingstijden

8.15 – 12.15 uur

(inloop van 8.15 – 8.30 uur, ophalen om 12.15 uur)

Openingsdagen

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

LRK

248278241