Image Alt

De Kolibrie

De Kolibrie

Welkom bij peuterspeelzaal De Kolibrie!

Onze peuterspeelzaal zit in een basisschool. Dit zorgt voor een fijne, warme samenwerking met school. De peuters gaan al even kijken in de klas. Ook de school voelt al vertrouwd aan wat de stap naar de basisschool kleiner maakt.

In ons lokaal is ook de BSO, dat is voor de kinderen die doorstromen naar de basisschool en naar de BSO gaan, herkenbaar en veilig.

Ons belangrijkste doel als team is een veilig omgeving voor de peuters te creëren waar ze zichzelf mogen zijn en waar ze met plezier naar de peuterspeelzaal komen. Wij werken met thema’s, volgens een van te voren gemaakte planning en stemmen de activiteiten af op de behoefte van de kinderen.

 

Dagindeling

Als alle kinderen binnen zijn gaan we in de kring. We zingen ons ‘goede morgen’ liedje, we kijken of alle kinderen er zijn en welke dag het is.

Daarna gaan we vrij spelen. Tijdens het vrij spelen is er ruimte om in een kleine groep een activiteit te doen of juist 1 op 1 met een kind iets te doen. Na het vrij spelen gaan we opruimen zodat we in de grote kring met elkaar een boekje kunnen lezen.

Als alles is opgeruimd gaan we even bewegen in de gymzaal. Daarna gaan we aan tafel om wat te eten en drinken.

Na een plasrondje en luiers verschonen gaan we in de kring een spelletje spelen, activiteit doen of liedjes zingen.

We sluiten de ochtend af met buiten spelen.

“Onze zoon gaat met veel plezier naar de peuterspeelzaal. Hij voelt zich veilig bij de juffen en vind ze allemaal even leuk, hij is op vrijdag verdrietig wanneer hij niet naar de peuterspeelzaal kan. Hij komt met veel verhalen thuis over wat ze allemaal doen en leren, het is een goeie stap en voorbereiding richting de basisschool.”

Adres

Telefoon

06-57730116

Openingstijden

8.15-12.15 uur

(inloop van 8.15- 8.30 uur, ophalen om 12.15 uur)

Openingsdagen

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

LRK

333499979

Gastouderopvang

Nee