Welkom bij KidzEiland peuters

Wij willen het beste voor uw peuter

Welkom bij de
peuterspeelzaal!

Wij zien onze peuterspeelzaal als een voorschool en een plek waar uw kind met vriendjes en vriendinnetjes speelt. We bieden veel verschillende activiteiten aan die uw kind prikkelen om spelenderwijs nieuwe vaardigheden te leren. Uw kind is dankzij de peuterspeelzaal sterker ontwikkeld op het gebied van taal, motoriek en rekenen en hij of zij is sociaal en emotioneel gegroeid om de stap naar de basisschool te maken. U kunt uw kind één of twee dagdelen per week naar de peuterspeelzaal brengen. Met 15 locaties is er altijd een peuterspeelzaal bij u in de buurt.

Hier staan wij voor

Bevlogen

We zijn bevlogen in het uitvoeren van ons vak en doen ons werk met hart en ziel. Dat proef je, dat voel je.

Betrokken

We doen het niet alleen, we doen het samen. Samen met collega’s en samen met ouders. Wij denken mee.

Deskundig

We blinken uit in deskundigheid door onze scholing, ervaring en de door ons ontwikkelde methodiek.

Groei

We dragen bij aan ontwikkeling en groei. Groei maar!

Speels

Wij geven ruimte om te spelen en ruimte om jezelf te zijn. Je mag bij ontdekken wie je bent!

Onze zoon gaat met veel plezier naar de peuterspeelzaal. Hij komt met veel verhalen thuis over wat ze allemaal doen en leren, het is een goeie stap en voorbereiding richting de basisschool.

Moeder van de Kolibrie

Het is echt een fijne plek om je kindjes te laten wennen aan de basisschool periode die eraan komt. De juffen zetten zich in voor een fijn en veilig speel klimaat en denken altijd mee als je vragen hebt rondom de fase waar je kindje in zit.

Moeder van Klein Duumpie

De lieve juffen van Kabouterhuis begroeten iedere morgen met veel enthousiasme alle kinderen. Vanaf de eerste dag voelde onze dochter zich hier thuis en veilig, ze kan er echt zichzelf zijn.

Moeder van het Kabouterhuis

Van 2 tot 4 jaar

Het doel van de peuterspeelzaal is het creëren van optimale sociale-, emotionele-, taal- en fysieke ontwikkelingskansen door het aanbieden van veelzijdige en passende speelmogelijkheden.

Ervaringen opdoen

Kinderen ontwikkelen zich door ervaringen die ze opdoen. De peuterspeelzaal is in eerste instantie een plaats waar peuters ervaringen kunnen opdoen en daardoor vat krijgen op hun omgeving. In een vertrouwde en veilige ruimte helpen de leidsters kinderen door hen te stimuleren tot het ontwikkelen van een positief zelfbeeld. De peuterspeelzaal kan mogelijkheden bieden die het kind thuis niet altijd krijgt. Bijvoorbeeld het spelen met leeftijdgenootjes, kennismaken en spelen met voor de kinderen nieuw en verantwoord speelgoed/materiaal.

Voorbereiding op de basisschool

De peuterspeelzaal is een uitstekende voorbereiding op de basisschool; kinderen raken gewend om afscheid te nemen van de ouders, hebben op de peuterspeelzaal sociale- en cognitieve vaardigheden geleerd en zijn bekend met een gestructureerde dagindeling.

Foto's

Een sfeerimpressie van de peuterspeelzaal.